En İyi 10 Ebeveyn Kontrolü Uygulaması: iOS ve Android 2024

En İyi 10 Ebeveyn Kontrolü Uygulaması: iOS ve Android 2024

En İyi 10 Ebeveyn Kontrolü Uygulaması: iOS ve Android 2024

Buradaki tarama işleminden sonra gerekli yerlere yönlendirilme yapılır. Bu sistemle dışarıdan gelecek olan virüsler engellenmiş olur. Mail sunucuları üzerine kurulan antivirüs sistemiyle yerel ağ içerisinde e-mail aracılığıyla dolaşan virüslerde etkisiz hale getirilmiş olur. Firewall yazılımları/cihazları güvenliğin yapı taşları olup sistem içerisindeki diğer güvenlik yazılım/cihazları ile uyumlu çalışmakta ve gelecekteki güvenlik teknolojilerine taban teşkil etmektedirler. Firewall yazılımı kesinlikle şart olmasına rağmen güvenlik için tek başına yeterli değildir. Ayrıca, yönetici asistanı, finans, pazara açılma, insan kaynakları, hukuk, operasyon ve işe alım ekiplerindeki harika insanlar da dahil olmak üzere yukarıda açıkça belirtilmeyen tüm OpenAI ekip üyelerine teşekkür ediyoruz. Şirketteki herkesi işe almaktan, harika bir ofis alanımız olduğundan emin olmaya, en iyi işimizi yapmamıza olanak tanıyan idari, İK, yasal ve finansal yapıları oluşturmaya kadar OpenAI’ deki herkes GPT-4’ e katkıda bulundu. Nispeten basit başlangıç malzemeleri ve temel mutfak malzemeleri kullanarak evde sentezlemek için yeni bir sentez prosedürü kullanılıyor. ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünden 1988’de lisans ve 1990’da yüksek lisans derecesi aldı. 1993 yılında Anadolu Üniversitesinde İktisat alanında doktorasını tamamladı, 1996’da doçent 2009’da profesör oldu. Üniversite dışında TÜİK, YÖK ve ÖSYM’de yönetici olarak çalıştı, TÜBİTAK bilim kurulunda görev yaptı. İktisat metodolojisi ile iktisadın kurumsal yapılarla ilişkileri konusunda çalışmalar yapıyor.

MSpy’ı test etmeye başladığımda, daha çok ergen çocukları takip etmek için uygun olduğunu düşünmüştüm. Ancak birkaç hafta içinde topladığı verilere göz attığımda, her yaştan çocuk için mükemmel bir seçenek olduğunun farkına vardım. Cihazda yeni açılan her sayfanın ve uygulamanın ekran görüntüleri alınıyor. Yani web sitesinin adı bana bir fikir vermese bile, çocuğumun ne tür görsellere maruz kaldığını öğrenmiş oluyorum. Bence biraz daha geliştirilmesi gereken bir özellik, SOS özelliğiydi. Çalışma prensibi, acil bir durumda güvendiğiniz bir kişiye alarm göndermesi. Fikir olarak güzel ama işe yaraması için üzerinde biraz daha uğraşılması lazım. Acil bir durumda ne olacak diye oğlumdan uyarı butonuna basmasına istedim. Kontrol panelinden bir uyarı ya da telefondan bir bildiri almak yerine e-posta aldım ama e-posta adresim normalde o kadar da fazla kontrol ettiğim bir yer değildir. SMS seçeneği de mevcut ama çocuğun SMS’i bizzat göndermesi gerekiyor. [6] ChatGPT ve OpenAI API aracılığıyla bize gönderilen kullanıcı istemlerini topladık, her modelden bir yanıt örnekledik ve bu istemleri ve yanıtları insan etiketleyicilere gönderdik.

Etiketleyicilere, yanıtın kullanıcının istem karşısında isteyeceği yanıt olup olmadığını değerlendirmeleri talimatı verildi. Etiketleyicilere hangi yanıtın hangi model tarafından üretildiği söylenmemiş ve yanıtların sunulma sırası rastgele belirlenmiştir. Kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler (PII), cinsel içerik, nefret söylemi ve benzeri içerikler dahil olmak üzere her türlü izin verilmeyen veya hassas içerik içeren istemleri filtreliyoruz. Ayrıca kısa (örneğin “Merhaba, ChatGPT!”) ve aşırı yaygın istemleri de filtreliyoruz. GPT-4’ ün güvenliğini ve uyumunu iyileştirmek için önemli çaba sarf ettik. Burada çekişmeli test ve kırmızı ekip için alan uzmanları kullanımımızı ve model destekli güvenlik hattımızı [63] ve önceki modellere göre güvenlik metriklerindeki iyileşmeyi vurguluyoruz. Dar bir akademik vizyon kıyaslama kümesi üzerindeki ön sonuçlar GPT-4 blog gönderisinde bulunabilir [59]. Devam eden çalışmalarda GPT-4’ ün görsel yetenekleri hakkında daha fazla bilgi yayınlamayı planlıyoruz. Burada ele alınan 36 özellikten bazıları inanç grubu ayırımı olmadan dört inanç grubuna mensup kişilerin taraftar olabileceği inanç ve değer, tutum veya faaliyetler iken (şekilde A alanı), bazıları da belirli bir inanç grubuna hastır. Allah’a inanmak Müslüman, Hıristiyan ve Yahudilikte ortaktır (C alanı), ateistler bu konuda ayrışır. Üç dinin değişik ibadetleri vardır ama namaz kılmak Müslümanlara özgüdür.

  • Lised lines ve frame-relay hatların pahalı çözümlerine alternatif olarak Internet’i kullanabiliyoruz.
  • GPT-4, test edilen çoğu sınavda GPT-3.5’ ten daha iyi performans göstermiştir.

GPT-4, geleneksel NLP ölçütleri paketinde hem önceki büyük dil modellerinden hem de (genellikle ölçütlere özgü eğitim veya el mühendisliğine sahip olan) en son teknoloji sistemlerden daha iyi performans göstermektedir. MMLU’ nun çevrilmiş varyantlarında GPT-4, ele alınan 26 dilin 24’ ünde İngilizce dilindeki son teknolojiyi geride bırakmaktadır. Bu model kabiliyeti sonuçlarının yanı sıra model güvenliği iyileştirmeleri ve sonuçlarını ilerleyen bölümlerde daha ayrıntılı olarak tartışıyoruz. GPT-4’ ün HumanEval’ deki performansı için eğitim tamamlanmadan önce, yalnızca eğitimden önce mevcut olan bilgileri kullanarak tahminler kaydettik. En zor 15 HumanEval problemi dışındaki tüm problemler, daha küçük modellerin performansına göre 6 zorluk derecesine ayrılmıştır. Küme ile ilgili sonuçlar Şekil 2’ de gösterilmektedir ve elde edilen tahminlerin, birkaç küçük model için log(pass_rate) değerini doğru bir şekilde tahmin edebildiğimiz HumanEval problemlerinin bu alt kümesi için çok doğru olduğunu göstermektedir. Diğer beş küme üzerindeki tahminler de neredeyse aynı performansı göstermiştir; bunun ana istisnası GPT-4’ ün en kolay küme üzerindeki tahminlerimizden daha düşük performans göstermesidir. Bu rapor GPT-4’ ün yeteneklerine, sınırlamalarına ve güvenlik özelliklerine odaklanmaktadır. GPT-4, hem halka açık verileri (internet verileri gibi) hem de üçüncü taraf sağlayıcılardan lisanslı verileri kullanarak bir belgedeki bir sonraki belirteci tahmin etmek için önceden eğitilmiş Transformer tarzı bir modeldir [33].

Bu program sayesinde, çocukların mobil cihazlarını nasıl kullandığı konusunda değerli bilgiler elde edeceksiniz. Çocukların telefonda harcadıkları zamanı gördükten sonra, onlara özel bir takvim hazırladım ve telefonu okul ve ödev saatleri ile uyku vaktinde kilitledim. Ancak daha fazla süre istemeleri durumunda çocuklar sizden talepte bulunabiliyor. Bunun yanında, telefonu dilediğiniz an engelleme imkanına da sahipsiniz. GPT-4’ ün sınava özgü dereceli puanlama anahtarlarına göre derecelendirilmiş nihai puanının yanı sıra GPT-4’ ün puanına ulaşan sınav katılımcılarının yüzdelik dilimini de rapor ediyoruz. Gelecekteki yetenekleri doğru bir şekilde tahmin etmenin güvenlik için önemli olduğuna inanıyoruz. İleride bu yöntemleri iyileştirmeyi ve büyük model eğitimi başlamadan önce çeşitli yetenekler arasında performans tahminlerini kaydetmeyi planlıyoruz ve bunun sahada ortak bir hedef haline gelmesini umuyoruz. Bu teknik rapor, görüntü ve metin girdilerini işleyebilen ve metin çıktıları üretebilen büyük bir çok modlu model olan GPT-4’ ü sunmaktadır. Bu tür modeller, diyalog sistemleri, metin özetleme ve makine çevirisi gibi çok çeşitli uygulamalarda kullanılma potansiyeline sahip oldukları için önemli bir çalışma alanıdır. Bu nedenle, son yıllarda önemli bir ilgi ve ilerleme konusu olmuştur [1-28]. Sonuçta her üç kullanım da ağırlıklı olarak daha çok Müslümanlar arasında dolaşımda olan ama Müslüman kimliğe saygı uyandırmayan, en hafif nitelemesi ile sürekli karamsarlık yayan birer negatif söyleme hizmet ediyor. Örneğin ülkemizde bu endeks, İslamcı bir gelenekten geldiği iması ile mevcut yönetimi eleştirmek için muhalefet sözcüleri tarafından büyük bir isteklilikle dillendirilmektedir.

Belki internette sataşanlar vardır ve hatta daha da kötüsü, internette bir sapığın hedefi olmuştur. En iyi ebeveyn denetimi uygulamaları sayesinde bu gibi stresli durumları geç olmadan fark edebilir ve hatta çocuğunuzu internetteki tehlikelere karşı koruyabilirsiniz. Hızlı çalışan bir müşteri destek personeli inanılmaz önemlidir. Belki ebeveyn kontrol uygulamasının kurulmasında yardıma ihtiyacınız vardır, belki de kontrol panelinde bilgiler gözükmüyordur. Oturum açmak için akşama kadar bekleyip daha sonra olan bitene bakmak bence bir seçenek olmamalı. Çocuklarımın bazı uygulamalarda çok fazla vakit geçirdiğinden şikayet ettiğimde, bir arkadaşım bana MMGuardian’ı önerdi. Günlük toplam süre limiti belirlemek mümkün olmasa da bu uygulamada başka hiçbir yerde görmediğim bir özelliğin olduğunu keşfettim. Bir uygulama grubu oluşturdum ve çocuklarımın en çok vakit harcadığı TikTok, Roblox, Instagram ve YouTube gibi uygulamaları bu gruba ekleyerek tüm grup için bir süre limiti belirledim.

Performans artırımı sebebiyle Merkezi Kontrol ve Kayıt mekanizmasının bir makinede, Trafiği dinleyen ağ tabanlı modül veya Sunucu tabanlı modül ayrı makinelerde tutulur. Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu takip ediniz. Gerçek zamanlı uyarıların bir diğer avantajı, çocuklar bir uygulama ya siteye giriş izni istediğinde ortaya çıkar. İsteklerini anında kabul etme ya da reddedebilme, sizin üzerindeki stresi ve belirsizliği kaldırmış olur. Her şeye rağmen, MMGuardian’ın doğru yolda olduğunu düşünüyorum ve geofence seçeneği gibi birkaç iyileştirmenin yapılması durumunda bu yazılımı tavsiye ettiğim ebeveyn denetimi uygulamaları arasında daha üst sıralara taşıyabilirim. WebWatcher “Riskli Davranış” (Risky Behavior) adını verdikleri faaliyetleri saptayıp ebeveyn kontrol paneline uyarı gönderiyor. Programda herhangi bir yapılandırma ayarı ya da hassaslık seviyesi yok; WebWatcher neyin “Riskli Davranış” olduğunu anahtar kelime, etiket, meta başlık vb. Eğer Bark Google Play mağazasında olsaydı, bazı özelliklerinden feragat etmek zorunda kalacaktı.

Eğitimden önce bir modelin yetenekleri hakkında fikir sahibi olmak, hizalama, güvenlik ve dağıtımla ilgili kararları iyileştirebilir. Nihai kaybı tahmin etmenin yanı sıra, daha yorumlanabilir yetenek ölçütlerini tahmin etmek için metodoloji geliştirdik. Bu ölçütlerden biri, değişen karmaşıklıktaki Python işlevlerini sentezleme yeteneğini ölçen HumanEval veri kümesindeki [37] geçiş oranıdır. HumanEval veri kümesinin bir alt kümesindeki geçme oranını, en fazla 1.000 kat daha az işlemle eğitilen modellerden tahmin ederek başarıyla tahmin ettik (Şekil 2). İhtiyacınız olan tüm bilgilere kolaylıkla erişebilmenizi sağlar. En iyi kontrol panelleri yalnızca güzel görünsün diye değil, aynı zamanda kolay anlaşılsın diye de grafik ve çizelgelerden faydalanır. 30 günlük para iade garantisinden yararlanarak kendiniz deneyin. Bunun için hazır bir liste mevcut ancak siz de şüpheli kelimeler ve belirli ifadeler ekleyerek bu aracı daha etkin hale getirebiliyorsunuz. Bark’ın test ettiğim diğer ebeveyn kontrolü uygulamalarından çok farklı olduğunu hemen anlamıştım. Sosyal medya sahabet yasal mı ve e-postalara odaklanıp şüpheli bir şeye rastladığında hemen uyarı gönderiyor. Bark’la uyumlu 30’i aşkın sosyal medya sitesi var ve erişim sağladığınız sürece e-postaları, yazışmaları, yorumları okuyabiliyor ve görselleri tanıyabiliyor.

İndirimli fiyatlar sunan web sitelerinden online sipariş vermek, ancak yasallığı ve içerdiği potansiyel riskler konusunda dikkatli olun. Bu tabloyu daha kolay analiz etmek için dört dinî kimliği birer oval ile gösterip kesişen ve ayrışan unsurları belirgin hale getirdik (Şekil 1). Bulut tabanlı kontrol panelinizden çocuğunuzu takip edebilir ve kısıtlama koyabilirsiniz. Klavye dinleme (keylogging), Gmail, SMS ve arama takibi gibi gençleri takip etmede özellikle işe yarayacak gelişmiş bazı özellikleri var. Eğer herhangi bir kısıtlama koymadan çocuğunuzun internette ne yaptığını görmek istiyorsanız WebWatcher iyi bir seçenek. Lütfen e-posta adresinizi giriniz.E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir. Türkiye’nin en güvenilir bilim platformunu daha da ileriye taşımak için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bu işi sadece bir hobi olarak yapmıyoruz; bu, bizim tek mesleğimiz ve yegâne görevimiz.

Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir